Noticias

La Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, entre les tres pioneres a l’estat espanyol en la implementació d’una marca pròpia.

17/05/2016

La Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre va participar en el curs “Nuevas herramientas para mejorar la visibilidad de las Reservas de la Biosfera, sus productos y servicios”, aportant l’experiència en el desenvolupament i aplicació de la marca “Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera”, instrument que s’ha creat per traslladar aquest reconeixement internacional de la UNESCO als productes i serveis del territori.

Aquest curs s’emmarca en el programa de formació ambiental adreçat a les Reserves de la Biosfera espanyoles que organitza el Organismo Autónomo de Parques Nacionales (MAGRAMA), ens coordinador del Programa MaB a Espanya, que dóna suport a les accions comunes de les Reserves de la Biosfera espanyoles i assegura el seu funcionament en xarxa. El curs va tenir lloc a les instal•lacions del CENEAM, a Valsaín (Segòvia) del 27 al 29 d’abril.

Com a membres d’aquesta xarxa internacional, les Reserves participen en espais d’intercanvi d’experiències, per compartir projectes, trobar aliances i cooperar, identificar les problemàtiques i dificultats comunes, etc. La Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre també hi és present en aquests espais de trobada. En aquesta ocasió, a més d’assistir a la totalitat del curs, vam participar-hi activament en una taula rodona, compartint l’experiència en la creació i implementació de la marca pròpia de la Reserva: “Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera”, donant a conèixer l’estructura del Comitè Avaluador de la Marca, Reglament d’ús i procediment d’adhesió, primeres accions dutes a terme, entre d’altres. A la taula rodona ens van acompanyar les altres dues Reserves de l’estat espanyol que tenen una marca pròpia, la Reserva Mundial de la Biosfera de la Palma i la de La Rioja. Cal remarcar que, actualment, l’estat espanyol té designades 47 Reserves de la Biosfera per la UNESCO de les quals només tres disposen d’una marca pròpia per promocionar els productes i serveis característics als seus territoris. La Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre ha estat la tercera a l’estat espanyol en implementar-la.

¿Eres una empresa? Únete

Los recursos locales, productos y servicios que potencian las actividades económicas tradicionales y la nueva economía social en el marco de la sostenibilidad de Les Terres de l’Ebre, pueden solicitar el uso de la marca y el logotipo Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera.

Más información