Noticias

Neix ebrebiosfera.org , el nou portal web de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre

20/04/2016

La Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre ja disposa d’un portal web propi, ebrebiosfera.org amb l’objectiu de reunir, en un mateix lloc, els actius turístics de les Terres de l’Ebre, destacant com a novetat el recull d’un centenar de rutes turístiques geolocalitzades, amb la descripció, característiques tècniques i amb la possibilitat que els visitants puguin descarregar els “tracks”. Properament també s’inclourà informació sobre els paisatges, cultura i monuments, continguts que aniran vinculats al web del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, per tal d’optimitzar recursos i que els continguts de les dues webs siguin coherents i s’actualitzin de manera constant.

La web és accessible des de dispositius mòbils o tabletes i estarà vinculada a una App mòbil que es presentarà més endavant. A més, una funcionalitat molt interessant a ressaltar és l’anomenada “Els Meus Llocs” que permet a l’usuari registrar-se i guardar els actius turístics preferits, per tal de tenir com una espècie de quadern de viatge a les Terres de l’Ebre.

A banda d’aquests continguts turístics, també s’hi ha incorporat un menú del COPATE, ens gestor de la Reserva Biosfera, on s’hi pot trobar la informació de caràcter més institucional: què és el Programa MaB de la UNESCO, funcions de la Reserva, notícies, què és la marca “Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera” i quin és el procediment d’adhesió, descàrrega de la documentació per adherir-s’hi, etc. En aquest apartat del web hi destaca el llistat de totes les empreses que potencien les activitats tradicionals i l’economia sostenible del territori, acreditades amb el distintiu de qualitat territorial de la Reserva que atorga el COPATE. L’usuari pot trobar les dades de contacte de cada empresa, la localització i una breu descripció de l’activitat i la informació és accessible des de diferents punts del web.

Els treballs de disseny i construcció d’ ebrebiosfera.org han anat a càrrec de l’empresa empatica.net, els quals han volgut deixar constància de l’important treball de documentació que s’ha fet per recollir tota la informació de les rutes i que s’ha buscat en tot moment donar-li un enfocament perquè es tracti d’un espai web “viu”, amb una actualització dels continguts constant.

La presentació va tenir lloc este dimarts, 19 d’abril, a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, el seu President, Dani Andreu, assegura que el web forma part d'un seguit d’actuacions incloses en el Pla de Foment de Turisme, amb la col•laboració dels quatre consells comarcals que es van posar d’acord per impulsar aquesta acció en concret. Este pla ha estat dotat d'un pressupost de gairebé 800.000€ finançat per la Direcció General de Turisme de la Generalitat i la Diputació de Tarragona.

El vicepresident del COPATE de l’àrea Reserva de la Biosfera, Alfons Montserrat, va destacar que la Reserva ha de ser l’instrument per aconseguir posar en valor les nostres terres, productes i serveis i que al web també s’ha volgut dedicar un espai per donar visibilitat a les empreses que treballen en aquesta línia i aposten per aquest segell de qualitat territorial.

¿Eres una empresa? Únete

Los recursos locales, productos y servicios que potencian las actividades económicas tradicionales y la nueva economía social en el marco de la sostenibilidad de Les Terres de l’Ebre, pueden solicitar el uso de la marca y el logotipo Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera.

Más información