News

Les empreses de la Reserva de la Biosfera es reuneixen al 2n fòrum formatiu a la Ribera d’Ebre

13/06/2017

Aquest dimarts 13 de juny, l’ens gestor de la Reserva de la Biosfera, el COPATE, ha portat a terme el segon fòrum formatiu per a les empreses acreditades amb la marca pròpia de la Reserva, “Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera”.

El fòrum s’ha celebrat a Móra d’Ebre on la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha donat la benvinguda als assistents destacant la importància d’enfortir “els intercanvis entre empreses del territori i les sinèrgies entre el sector públic i privat de les Terres de l’Ebre, també a nivell comarcal”. La tècnica de Desenvolupament Turístic del Consell Comarcal, Mònica Sabaté, ha explicat als assistents un dels projectes en els quals s’està treballant des de la Ribera: el Camí de Sirga o Camí de l’Ebre com una oportunitat per al desenvolupament del territori ebrenc. I és que des de la Ribera d’Ebre es considera que “la dinamització turística al voltant del GR-99 és estratègica de cara al futur de les nostres comarques. Podem oferir un bon producte vinculat al riu Ebre, no només per al mercat turístic intern sinó a nivell internacional” ha dit la presidenta. Des del COPATE s’han presentat actuacions relacionades amb la marca i les empreses acreditades i el coordinador de la Reserva, Josep Aragonés, ha manifestat el compromís per estar presents a les quatre comarques ebrenques: Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià. És per això que es continuaran organitzant jornades formatives com la de Móra d’Ebre, a la resta del territori. La jornada ha finalitzat amb la intervenció de l’Enric Ginovart, CEO de la startup vinculada a la Universitat Rovira i Virgili, Incubalia, amb una interessant ponència sobre l’ecommerce o comerç electrònic com a estratègia de competitivitat individual, sectorial i territorial.

L’objectiu d’aquests fòrums és establir un espai permanent de col·laboració público-privada, un espai de trobada entre les empreses acreditades a la marca i l’ens gestor de la Reserva, el COPATE, per tal que les empreses estiguin informades del dia a dia de la Reserva i poder identificar sinèrgies de treball conjuntes, entre empreses i la Reserva i entre les pròpies empreses. També, formar a les empreses en temes concrets i crear una xarxa entre tots els acreditats.

La marca va entrar en vigor al juliol del 2015 i és l’instrument per tal que aquest reconeixement de qualitat territorial fet per la UNESCO es pugui reflectir en la qualitat dels productes i serveis, proporcionant-los un valor afegit, una major visibilitat i una millora en la posició als mercats, tant locals com internacionals. Durant aquest any i mig en funcionament de la marca s’han acreditat 110 empreses, dos terceres parts del sector agroalimentari.

També podeu consultar la notícia amb major detall al web de la Ribera d'Ebre, a l'enllaç següent:
http://www.riberaebre.org/2017/06/13/ribera-ebre-gr-99-reserva-biosfera/