News

La Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre participa a una trobada internacional amb 18 Reserves europees

28/09/2015

El 21 al 22 de setembre ha tingut lloc a la seu de la UNESCO de Venècia una trobada internacional de Reserves de la Biosfera, sota el context “El Rol de les Reserves de la Biosfera a les conques hidrogràfiques i el desenvolupament sostenible dintre una escala local, regional i internacional: El cas de la conca del Riu Volga i les oportunitats per a la conca del Po”.

En aquest marc, han participat 13 Reserves de la Biosfera (RdB) de la conca del Volga, el riu més gran d’Europa, representants dels comitès MAB de Rússia i Itàlia, representants locals de la RdB del Delta del Po, així com també representants de la candidatura “Collina Po” RdB de Torí. L’organització també va convidar a altres reserves presents a conques hidrogràfiques d’altres rius importants d’Europa, per la qual cosa hi havia també la RdB del Delta del Danubi i la RdB de Terres de L’Ebre, representada per la tècnica del COPATE, Mercè Mariano.

Per tant, aquestes jornades han permès que les reserves associades a quatre grans rius europeus, Volga, Po, Danubi i Ebre hagin posat en comú les seves experiències d’èxit i els reptes a assolir. El treball en xarxa de les Reserves de la Biosfera permet trobar aliances i cooperar entre els diferents països.

Posteriorment, del 23 al 24 de setembre, a la illa d’Albarella, al Delta del Po, ha tingut lloc la segona part del congrés. A aquesta part han assitit els anteriors representants, més la RB de Vall del Ticino i diferents autoritats de la zona. En aquest context, la RdB de Terres de l’Ebre va explicar el seu model de governança, el seu Pla de gestió per als propers anys, concretament tota la estratègia d’impuls de l’economia verda, així com el reglament de la marca “Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera”, com a element acreditatiu de qualitat compromès amb els valors del territori.